Malin

Hi, since I've been using Spine on my new MacBook I've been having problems with damaged images every now and then. They flicker and it seems to have something to do with the underlying mesh.... Does anyone know how I can fix this?
Thanks a lot!
Du hast keine ausreichende Berechtigung, um die Dateianhänge dieses Beitrags anzusehen.
Malin
  • Beiträge: 3

Misaki

Hi,

Could you tell us what version of macOS and Spine you are using? If you use macOS BigSur 11.3 and later versions and Spine v4.0, it might be a known issue of macOS BigSur.
Benutzeravatar
Misaki

Misaki
  • Beiträge: 242

Malin

Hi thanks for replying! I am using the Spine version 4.0.45 on a MacBook Pro with M1 chip and macOS Big Sur 11.6.
Malin
  • Beiträge: 3

Misaki

Thank you for sharing the information! It seems exactly the problem with macOS and M1 Macs. (The issue does not appear on Intel based Macs, so only on M1 Macs.) It has been reported about a few weeks ago from another user:
M1 Macかつv4の組み合わせでノイズが発生します。
It seems to be caused by the GPU driver in macOS 11.6 having a regression. The alternatives are:

1. Downgrade to macOS 11.2.2
2. Wait for Apple to release a new macOS version that fixes the issue. However, Apple does not respond to our issue reports.

I'm very sorry, but we have no way to fix this issue on our end.
Benutzeravatar
Misaki

Misaki
  • Beiträge: 242

Malin

Ok, well that is annoying... but thank you very much for your reply and the possible solutions!
Malin
  • Beiträge: 3


Zurück zu Editor